028 Tee tästä itsellesi unelmien vuosi 2021!

posted in: Bisneskoulu | 0
Jaa tästä, kiitos!
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

 

Tässä jaksossa kerron, mitkä kaksi asiaa ovat palveluita markkinoivalle yrittäjälle juuri nyt oleellisimpia tänä vuonna 2021. Mitä sun pitäisi tehdä, jotta pääsisit kohti unelmiasi ja turvaisit yrityksesi toiminnan? Kerron myös, mitä itselleni tapahtui viime vuonna, miten löysin vihdoin luottamuksen itseeni ja universumiin ja siihen, että kaikki järjestyy.

 


Lataa jakso tästä

 

Jos et halua kuunnella jaksoa, lue se tästä:

 

Hyvää uutta vuotta! Tämä on vuoden 2021 ensimmäinen lähetys, tänään on 1.1.2021, ja haluan ihan ensimmäisenä toivottaa sulle oikein hyvää, onnellista, rakkaudellista ja ihanaa vuotta 2021.

 

Toivottavasti se tulee olemaan sun vuosi, se vuosi, joka käynnisti sun tien kohti sun unelmia tai jopa se vuosi kun sun unelmat tulee todeksi. 

 

Vuosi 2020 on ollut todella erikoinen, varmasti jokaiselle. Vuosi sitten ei tällaista vuotta olisi osannut ennustaa. Näin ollen ei voi tietää, mitä tämä vuosi tuo tullessaan, mutta sitäkin isommalla syyllä ja tuoreesta kokemuksesta oppineena, on pari juttua jotka sun kannattaa yrittäjänä tehdä. 

 

Viime vuosi ei ollut paha, vaan oikeasti kaikki oppi, vastoinkäymisten tuoma viisaus, on aina hyvästä. Uskon että tämä on ollut monelle henkisen kasvun vuosi, itselleni ainakin. 

 

Oman epätieteellisen arvioni mukaan jopa puolet ihmisistä ovat alkaneet miettiä elämänsä tarkoitusta, merkityksellisyyttä, etenkin jos ulkoiset tilanteet, vaikka töiden loppuminen, asiakkaiden kaikkoaminen, ovat pistäneet kriisin partaalle. 

 

Kriisit, jos mitkä, sysäävät ihmiset eteenpäin kasvun polulla. 

 

Näin kävi itselleni jo pari vuotta sitten, kun erosin ja sitten noin puolen vuoden kuluttua vajosin ihan pohjalle. Tässä tilanteessa moni menettää kaiken, mutta digibisnesmallin ansiosta, itse en menettänyt. Otin kuitenkin ison lainan, jotta pystyin ottamaan pidemmän ajan vapaata, ja palkkaamaan assarifirman hoitamaan yrityksen asioita. 

 

No mutta. Viime vuosi, siis 2020 oli itselleni huikea henkisen kasvun vuosi. Vaikka bisnes meni ihan hyvin, niin mistään huikeasta kasvusta ei voi puhua. Olen ottanut todella paljon omaa aikaa töiltä, ja se kyllä näkyy bisneksessä. Olen maksanut velkoja, niin taloudellisia kuin henkisiä. 

 

Loppuun palamisesta ei toivu kuukaudessa tai parissa. Itselläni on mennyt noin puolitoista vuotta ja viimein alan todella nähdä valoa. Tai no, ehkä voin sanoa että olen jo siellä, valossa. 

 

Mutta olen niin onnellinen, että digibisnes antaa mahdollisuuden tähän. En joudu konkurssiin ihan heti, jos jäänkin kotiin lepäämään. Ja kun taas alan tehdä töitä, tulee aina myyntiä. Mulla on vahva luotto siihen, että asiat järjestyy.

 

Ja se onkin se juttu. Muistan kun kirjoitin vuosia sitten Mamaonbis-blogiin, jonka perustin vuonna 2013, miten taloudelliset ongelmat vääjäämättä vaikuttavat yrittäjän hyvinvointiin. Että mikään keino ei sitä estä, kukaan ei voi olla rauhallinen ja zen, kun tili tyhjenee.

 

Oi miten väärässä olinkaan. Ja olen niin onnellinen, että nyt sen olen viimein oivaltanut!

 

Useimmilla ihmisillä tämä kuitenkin menee niin. Voi sitä stressin määrää, kun ei tiedä mitä seuraavana kuukautena tulee eteen. Tai tuleeko mitään? Onko edessä konkurssi tai velkaantuminen. On vaikea elää onnellisuuden pilvessä, kun tulevaisuus näyttää mustalta.

 

Mutta se onkin se juttu.

 

Kun löytyy luottamus siihen, että kaikki järjestyy, voi kaaoksenkin keskellä tuntea onnellisuutta ja rauhaa. Luottamus universumiin ja luottamus itseen. 

 

Jos burnoutin keskellä en pystynyt katsomaan itseäni peilistä, koska olin niin pettynyt itseeni, saavutuksiini, mikään, ei sitten mikään riittänyt mulle, ja vaikka asiat eivät olleet niin huonosti, tuntui että teen kaiken väärin. Olen vääränlainen. Tyhmä, huono, epäonnistuja. Niin jos silloin ajattelin niin, niin nyt asiat ovat ihan toisin. 

 

Nykyään en herää aamulla ahdistusta itkien, vaan hymyillen. En työnnä suuhuni sipsejä, nakkeja ja sokeria, vaan vain sellaista ruokaa, joka tekee hyvää. Enkä syyllistä ketään nyt, roskaruoallekin on paikkansa, jos sydän on vähänkin synkkä ja energiat matalalla. Mutta vaikka vuosia olin yrittänyt elää terveellisemmin, jotta voisin paremmin, en tiennyt, että jotta voisin elää terveellisemmin, mun pitää ensin voida paremmin.

 

Nyt näen kysymysmerkkejä sun ajatuksissa, selitän tarkemmin, ja nyt mennään hetkeksi vähän syvälle… 

 

Mun piti siis paikata se musta aukko sisältäni, ennen kuin pystyin alkaa pitää huolta itsestäni. 

 

Ja se musta aukko oli kaivertunut sinne vuosia, joten se ei ollut nopea juttu. Olin yrittänyt täyttää sitä ihan väärillä asioilla, mutta onneksi löysin viimein sen mikä oli oikea. Löysin sen oikeastaan, koska suostuin vastaanottamaan apua. 

 

Ja millä se aukko täyttyy? No rakkaudella tietenkin. Rakkaudella itseä ja kaikkia kohtaan. 

 

Sen sijaan, että syyllistäisin ja sättisin itseäni vanhoista asioista, ajattelen itseäni myötätunnolla. 

 

Moni sanoo, että kukaan ei ole itsen pahin kriitikko, kuin itse on. Kun mikään ei koskaan riitä. Pitäisi tienata enemmän, myydä enemmän, syödä paremmin, jumpata enemmän, jaksaa enemmän, olla parempi äiti tai isä, olla enemmän läsnä kaikille, etenkin itselle, nukkua enemmän ja paremmin, pystyä parempaan, saada kehuja, mainetta, kunniaa ja etenkin rahaa. 

 

Jos ei, niin on huono, epäonnistunut ja surkea luuseri. Ja tätä vain siis omasta mielestään. Ei muiden. Tai harvemmin muiden. Toki monen elämästä voi löytyä niitä, jotka jatkuvasti muistuttavat sun epäonnistumisista, riittämättömyydestä ja siitä että tuokin olisi pitänyt tehdä paremmin. Ja vaikka näistä ihmisistä pääsisi eroon, tätä työtä voi jatkaa itsenäisesti. Kunnes pääsee pohjalle. Ja silloin on pakko tehdä päätös: jatkaako loppuun saakka, vai haluaako nousta ylös.

 

Eikä aina riitä, että sen päätöksen tekee kerran. Se pitää tehdä aina uudestaan ja uudestaan. Valita rakkaus ja valo, vihan ja pimeyden sijasta.

 

Ja kyllä, viime vuoden todella uin näin syvissä vesissä. Tai no, viimeiset vuodet. Se ei ehkä ole näkynyt ulos asti, teille asti, mutta se vain todistaa sen, että koskaan ei voi tietää, mitä prosesseja ihmiset käyvät läpi omassa elämässään. Ne eivät näy somessa, koska niistä ei välttämättä puhuta edes läheisimmille ihmisille.

 

Ja jos nyt itse olet prosessissa, mä voin luvata sulle, että valoa on näkyvissä ja saatavilla, sieltä pääsee ylös, lopulta. 

 

Aah, toivottavasti en rönsyile nyt liikaa, mutta tuntuu että tästä aiheesta olisi niin paljon sanottavaa.  Yritän nyt pitää jutun kasassa paremmin.

 

Ne pari juttua, jotka sun kannattaa siis tänä vuonna tehdä. Mitä ne ovat ja miksi?

 

No ihan ensin se, että löydät sun unelman. Tarkennat sitä. 

 

Mä kuuntelin just yhden audiokirjan, joka onkin ensimmäinen, jonka jaksoin kuunnella ihan loppuun saakka. Mun on vuosia ollut vaikea keskittyä lukemaan kirjoja, olen yrittänyt kuunnella niitä sen sijaan. Mutta sekin on ollut haastavaa. Nyt kuitenkin tämän kuuntelin.

 

Mikä se oli? The law of attraction. 80-luvun lopulta Esther ja Jerry Hicksin julkaisemana. Alunperin 5 cd:n kuunneltavana audiokirjana, nyt Audiblesta. 

 

Siis vetovoiman laki. Mä yritin etsiä onko tää ensimmäinen siitä aiheesta julkaistu kirja, mutta tietoa on paljon. Ilmeisesti jo Buddha on sanonut “Kaikki mitä olemme, on tulos siitä, mitä olemme ajatelleet.”

 

Mutta olet varmasti tästä kuullut. Itsekin olen puhunut tästä jo vuosia sitten blogissani. Mutta nyt tunnustan, että en ollut perehtynyt asiaan perusteellisesti. Enkä tässä tule muuta nyt asiasta sanomaan, jottei tämä jakso paisu ihan valtavaksi, kuin että kaikki, mistä tänään olen puhunut, liittyy vetovoiman lakiin.

 

Ja tää oli mulle ihan huikea oivallus. Mä en ole koskaan sisäistänyt tätä juttua, vasta kuin nyt. Ja toisaalta, olen puhunut näistä aiheista todella monta vuotta tietämättä, että ne liittyvät vetovoiman lakiin

 

Siis se, että olen viimein hyväksynyt itseni, annan muiden olla mitä ovat ja itse olen aidosti sellainen kuin olen. Että osaan ajatella positiivisesti tulevaisuudesta, vaikkei sille olisi ilmeistä syytä. Kaikki se liittyy vetovoiman lakiin. Unelmia ei voi saavuttaa, jos jatkuvasti keskittyy siihen, miten paljon ahdistaa! 

 

Joten miten tärkeää on juurikin se, että yrittäjänä löydät oman fokuksesi. Se mistä aina puhun. Fokus, erikoistuminen, brändivisio. Sekin liittyy vetovoiman lakiin. Sun fokus on viesti universumille. Ja vieläpä se, että teet mitä rakastat, ilolla, sekin liittyy sun unelmien saavuttamiseen. Kun sun tekemiseen liittyy positiivista tunnetta, se vahvistaa universumille sitä, mitä sä haluat. Ja auttaa sua saavuttamaan sen.

 

Joten jos haluat saada sen mistä unelmoit, tee vain sellaisia asioita, joita rakastat. Mitä tarkemman fokuksen sä löydät sun bisnekseen, sen varmemmin sä saavutat sen, mitä haluat.

 

Mutta näistä tulen puhumaan enemmän 12.1. webinaarissa, Unelmien vuosi 2021.

 

Kahteen vuoteen en ole pitänyt unelmien ja tavoitteiden suunnittelun ja aikatauluttamisen webinaaria. Vuosina 2017-2018 ja 2019 järjestin heti tammikuussa vuosisuunnittelun webinaarin, mutta nyt en kahteen vuoteen. Ja syynä on juuri tuo, mistä tänään olen puhunut. Mä en ole itse pystynyt unelmoimaan. Tavoitteiden asettaminen on ahdistanut, koska mun ennakkoasenne alkoi olla jo sitä, että en saavuta niitä kuitenkaan.

 

Ja usko on se, minkä unelmat vaatii. Jos et usko, että pystyt ne saavuttamaan, et saavutakaan.

 

Hassua, ja oikeasti aikamoista ahdistusta on aiheuttanut tässä parin vuoden ajan juuri se, että miten minä, minä, joka suunnittelin jo vuonna 2013 Unelmien suunnittelun Plannerin, työkirjan unelmien toteuttamiseen, ja joka on puhunut tästä jo niin monta vuotta, ei PYSTY edes unelmoimaan! Nyt pystyn sen sanomaan, koska nyt pystyn taas. Mutta pitkään se oli poissa. Nyt tiedän, mitä pitää tehdä silloinkin, jos unelmia ei ole. Senkin kerron webinaarissa. 

 

Mutta nyt tosiaan vielä se toinen juttu. Mikä oli se toinen juttu, jonka sanoin alussa, että sun pitäisi tehdä?

 

No viedä sun osaaminen verkkoon. Jos et vielä sitä tehnyt. Suunnitella sulle sellainen bisnesmalli, joka sallii sullekin sen, että voit välillä ottaa vapaata. Lomaa. Sairaslomaa. Mietiskelyvapaata. Retriittivapaata. Mikä tahansa on se juttu, mitä haluaisit itsesi eteen tehdä. Omaa aikaa.

 

Nimittäin kun et myy vain omia tuntejasi, sulla vapautuu aikaa.

 

Kun sulle tulee tuloa verkosta, sä vapautat omaa aikaasi. Tämä on sekä unelmien elämän rakentamista että riskienhallintaa. Kun sun tulot ei tipahda nollille silloin, kun sä et jostain syystä pysty tekemään töitäsi, niin sä olet taloudellisesti turvassa.

 

Ja siitä tulen myös puhumaan webinaarissa. Tämä vuosi 2021 on ehdottomasti se vuosi, jolloin viimeistään kannattaa rakentaa omaa digitaalista palvelua. Missä muodossa tahansa. Missä suuruudessa tahansa. Kokonaan ei digibisnekseen tarvitse siirtyä, mutta muiden palveluiden ohella verkkokurssin tai verkkovalmennuksen rakentaminen kannattaa ihan ehdottomasti.

 

Näistä kahdesta asiasta voisin puhua pidempäänkin. Siis unelmien muodostamisesta, unelmien tärkeydestä ja digibisneksen tai koko bisnesmallin rakentamisesta. Mutta ei tässä sen enempää, jatkan webinaarissa, jossa mulla on 1,5 tuntia aikaa.

 

Tule ihmeessä mukaan, aloittamaan vuosi yhdessä. Löydät fokusta tekemiseen, uuden punaisen langan ja motivaatiota aloittaa vuosi tehokkaasti. Sillä on aivan huikea ero, teetkö töitä reagoiden tilanteisiin, vai johdatko sä tilanteita itse.

 

Toivottavasti nähdään webinaarissa. Aivan mahtavaa vuoden alkua sulle. Kiitos että olet siellä. Muista että olet rakas, tärkeä, arvokas, riittävä, ja mä en oikeasti nyt vain sano tätä, vaan todella lähetän sulle kaiken rakkauden. Ota se vastaan. Kiitos vielä, moikka.

Jaa tästä, kiitos!
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

Mitä ajattelet?

kommentti