Miksi palveluita ei koskaan kannata myydä alennuksella?

posted in: Bisneskoulu | 0
Jaa tästä, kiitos!
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

 

Moni ajattelee, että alennuksella saisi enemmän myyntiä. Tutustujia ja potentiaalisia uusia asiakkaita.

 

Mutta vaikka lyhyellä tähtäimellä se voi tuntua hyvältä ajatukselta, niin pitkällä tähtäimellä siitä on enemmän harmia kuin hyötyä. Alennusmyynti kestää vain hetken. Mutta sen haittavaikutukset pidempään.

 

Se on vähän kuin sokerinsyönti. Ensin saat siitä buustia, mutta sitten pitkällä tähtäimellä sokeri vahingoittaa elimistöäsi.

 

Tai kahvi. Ensin se herättää mutta myöhemmin sen vaikutus on päinvastainen.

 

Tai alkoholi. Ensin se saa sinut tuntemaan itsesi maailmanvaltiaaksi. Ja seuraavana päivänä… noh, tiedät.

 

Mutta asiaan!

 

Alennusmyynti on siis kuin paha tapa. Tai keinotekoinen piriste. Joka myrkyttää brändisi. Tässä 5 syytä miksi sinun ei ikinä kannata myydä palveluitasi alennuksella.

 

TILAA 20 MIN AUDIOKOULUTUS + 4-SIVUINEN TYÖKIRJA TÄSTÄ MAKSUTTA >>

 

1. Hinnan alennus pilaa brändisi

 

Ihan ensimmäisenä ja tärkeimpänä. Se pilaa brändisi. Seuraavista jokainen kohta liittyy tähän.

 

2. Alennus osoittaa huonoa itseluottamusta

 

Alennusmyynti antaa vaikutelman siitä, että et luota siihen että palvelusi myisi normaalihinnalla… Että sinulla olisi itsetunto palveluidesi suhteen, etkä saa ilman alennusta myytyä niitä. Ja heikko itsetunto ei ole seksikästä. Houkuttelevaa. Se ei saa asiakasta innostumaan.

 

Vaikka sinulla siis oikeasti olisikin huippu itsetunto ja luotat palveluusi ja osaamiseesi!

 

Kyse on mielikuvasta. Alennus viestii ihmisille mielikuvaa siitä että et olisi valmis seisomaan oman palvelusi ja hintasi takana. Että et uskoisi palveluusi niin paljon, että uskaltaisit pyytää siitä kunnon hinnan. Ja näin myös kohderyhmäsi menettää uskonsa sinuun. Ja brändisi luotettavuus kärsii.

 

3. Alennus ei johda hyviin asiakkuuksiin

 

Alennusmyynneistä et saa motivoituneita asiakkaita. Sitoutuneita asiakkaita. Mitä kevyemmin perustein he lähtivät palveluusi mukaan, sen vähemmän he panostavat itse siihen, että saisivat tuloksia.

 

Mitä enemmän syynä ostaa palvelua oli alennettu hinta, sitä vähemmän he tarvitsivat sitä varsinaista palvelua.

 

Ja kun heillä ei ole motivaatiota panostaa omaa aikaansa, he eivät saa tuloksia. Eivätkä näin ole tyytyväisiä palveluun. Ja kun he viestivät tästä eteenpäin, se kostautuu sinun brändillesi.

 

4. Opetat yleisösi odottamaan alennusmyyntejä

 

Tekemällä alennusmyyntejä opetat asiakkaasi odottamaan niitä. Kun kerran myyt palveluitasi alennuksella, ainakin osa yleisöstäsi odottaa että teet sen toisenkin kerran. Ja jos he eivät lähteneet nyt mukaan, he odottavat seuraavaa alennusta.

 

Näin osa yleisöstäsi ei enää osta normaalihinnalla, vaan he odottavat alennusta. Mitä useammin sinulla on ale, sitä useampi sitä odottaa ostamatta normaalihinnalla.

 

5. Myyntitilanteen keskipisteeksi muodostuu hinta

 

Myyntitilanteessa tai myyntisivulla (kummassa sitten palveluitasi myytkin) pääpaino pitäisi olla hyödyissä, ei hinnassa. Hinta ei ole peruste palvelun ostamiseen, vaan se mitä hyötyä palvelusta on. Mitä tuloksia sen avulla on mahdollista saada.

 

Myyntitilanteessa haluat saada asiakkaan innostumaan tuloksista ja palvelusi loistavuudesta. Et siitä että sen saa nyt edullisesti… Alennusmyyntien tavoitteena on usein saada kokeilijoita, joista toivottavasti syntyy asiakkaita. Mutta voit luoda kokeilutilanteita muillakin keinoin!

 

Jos haluat buustata myyntiäsi muilla keinoilla kuin alennuksella, tilaa maksuton 20 minuutin audiokoulutus >>

 

 

Jaa tästä, kiitos!
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

Mitä ajattelet?

kommentti