Mitä unelmaa lähdet tänä vuonna tavoittelemaan?

posted in: Bisneskoulu | 0
Jaa tästä, kiitos!
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

 

Kun lähdin yrittäjäksi noin kymmenen vuotta sitten, kuulin monen sanovan, miten rohkea päätös se oli.

 

En itse ajatellut olevani rohkea. Ennemminkin, että minulla ei ole vaihtoehtoja.

 

Järkeilin itselleni, että yrittäjänä voin ainakin vaikuttaa kohtalooni. Palkollisena en voinut. Itselleni palkkatyössä pahinta oli se, että en voinut toteuttaa omia visioitani. Ja tehdä asioita, joihin itse uskon. Sillä tavalla, miten itse haluan. Omien arvojeni mukaan.

 

Mutta jos nyt ajatellaan yrittäjäksi lähtemistä rohkeutena. Niin se on yrittäjälle vain ensimmäinen rohkeustesti. Yrittäjän elämässä tulee jatkuvasti vastaan tilanteita, joissa vaaditaan rohkeutta.

 

Oma rohkeustestini oli kolme vuotta sitten vuonna 2015. Silloin alkuvuodesta, tammikuussa (siis näihin aikoihin), mietin vielä mistä saisin rahaa, mitä VIELÄ voisin tehdä, jotta saisin rahaa. Tein kamalasti kaikenlaista, livenä, verkossa, sitä sun tätä markkinoinnin ja sen kouluttamisen ja konsultoinnin ja sisällöntuotannon saralla.

 

Tässä mindmappini siltä ajalta.

 

mindmap

 

Tammikuussa 2015 mietin uusien live-koulutusten järjestämistä, uusia asiakkuuksia, uusia palveluita… kaikkea uutta, mistä voisin luoda tulonlähteitä itselleni. Mutta kun mietin tätä karttaani ja mitä kaikkea minun pitäisi tehdä, jotta menestyisin, niin se kaikki tuntui raskaalta, vaikealta, epäselvältä ja … liialta.

 

Ja silloin tajusin sen.

 

Tajusin tekeväni liikaa. Juttu ei ollut siinä, että minun pitäisi tehdä enemmän, vaan minun pitäisi tehdä vähemmän!

 

Yhtäkkiä näin sen niin selvästi: en pystyisi menestymään millään osa-alueella, jos hyppäisin jatkuvasti tavoitteesta toiseen. Jos yrittäisin tehdä kaikkea.

 

Ja silloin tein mindmapilleni tämän.

 

mindmap raksittu

 

Ruksasin pois asioita, joita en enää tulevaisuudessa halunnut tehdä. Löysin visioni, sen, mitä haluan tulevaisuudessa tehdä. Ja nyt päätösten teko on helpompaa.

 

Olen sen jälkeen kieltäytynyt työtarjouksista, joista olisin aiemmin riemastunut, vapauttanut itseni ajan ja paikan kahleista (heh, teen siis töitä verkossa) ja löytänyt punaisen langan, ohjenuoran kaikkeen tekemiseen. Nyt osaan sanoa ei asioille, jotka eivät vie minua eteenpäin.

 

Ja nyt olen tehnyt enemmän tulosta kuin koskaan.

 

7 tapaa joilla verkkokurssin rakentaminen muutti elämäni >>

 

Olen löytänyt sen tavan tehdä bisnestä, joka sopii minulle. Ja jossa voin menestyä. Pienten lasten kanssa digiyrittäjyys on se juttu, joka vähentää stressiä aikataulujen säätämisestä. Voin tehdä töitä silloin kun haluan, ja missä vain haluan.

 

Jos ennen odotin kalenterin olevan sen, joka saisi minut järjestykseen, niin nyt en. Kalenteri on hyvä apuväline ajatusten järjestelyyn ja käden kautta tapahtuvalle luovalle suunnittelulle. Mutta jos listalla on liikaa hommia, niin kalenteri ei siihen auta.

 

Keskittyminen on se juttu, jolla vapautin aikaani. Tekemällä vähemmän asioita teen enemmän tulosta. Ja on muuten uskomatonta, miten nopeasti tavoitteet voikin saavuttaa, kun niitä ei ole liikaa!

 

Mutta nyt on sinun vuorosi. Ottaa rohkeushyppy. Minkälainen olisi sinun unelmien bisneksesi, tai unelmien elämäsi? Miten haluat itse tulevaisuudessa tehdä töitä? Onko jotain, mitä voisit karsia omasta mindmapistasi?

 

Tee oma mindmappisi tämän videon ohjeiden mukaan.

 

 

Tee vuosisuunnitelma joka takaa että tämä on sinun vuotesi >>

 

Kun siis mietit sitä, mihin suuntaan yrittäjänä lähtisit, niin kuuntele intuitiotasi. Sydäntäsi. Mille aiheelle, mille asiakkaille, sydämesi sykkii voimakkaimmin. Seuraa sydäntäsi. Lähde siihen suuntaan, mistä unelmoit. Seuraa ajatusta, joka on ehkä vasta uskaltanut kurkistaa sydämesi takaa. Vaikka se veisi sinua ihan uusille raiteille.

 

Lähde rohkeasti tavoittelemaan unelmiesi elämää. Ja sellaista sinua, joksi tiedät voivasi kasvaa.

 

Uskallatko sanoa ei asioille, jotka  eivät vie sinua kohti unelmiesi elämää?

 

Haluan toivottaa sinulle tälle vuodelle rohkeutta. Ole avoin, vapaa, sopivan hullu ja peloton. Elämäsi on sinun, ei kenenkään muun. Tee sillä mitä haluat. Älä tee asioita siksi, että ne ovat helppoja. Tai koska joku muu teki niin.

 

Älä jätä kurottelematta unelmiasi vain siksi, että pelkäät miten paljon se sattuu, jos putoat.

 

The falling star you saw
that was something coming
These moments are your life,
acknowledge them

It’s easier the fall if you’re
closer to the floor,
but that’s all

(Charlie Cunningham “Lights off“)

 

 

Jaa tästä, kiitos!
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

Mitä ajattelet?

kommentti