verkkokurssin tekeminen

7 tapaa joilla verkkokurssin rakentaminen muutti elämäni

Jaa tästä, kiitos!
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

 

Verkkokurssin rakentaminen oli minulle ensin sivubisnes mainostoimistopalveluiden ohella, mutta jo reilun vuoden kuluttua käsitin, että se oli se juttu, mihin haluan keskittyä. Olen jo pitkään halunnut julkaista, miten elämäni on muuttunut verkkobisneksen myötä, ja nyt sen teen.

 

Uskon, että moni palvelujaan markkinoiva yrittäjä on juuri nyt siinä samassa tilanteessa, kuin missä itse olin ennen Bisneskoulua. Siksi haluan nyt kertoa, miten pääsin kuukausittaisesta tulojen ja menojen nitkuttelusta, asiakkaiden jonglöörauksesta sekä tuskaisesta tarjousten vääntämisestä. (Ja miten voit sinäkin päästä.)

 

Ja ei, tämä ei ole henkseleidenpaukutusta, en ole tienannut miljoonia enkä asu huvijahdilla (vielä, heh), vaan haluan listata ne asiat, jotka konkreettisesti ovat muuttuneet sen jälkeen, kun aloin keskittyä verkkokurssien rakentamiseen ja markkinointiin.

 

Kun vielä tein digimarkkinoinnin konsultointia, rakensin verkkosivuja, tuotin sisältöä toisten sivuille, tein töitä ihan minimipalkalla. Vaikka yritin tehdä niin suuria tarjouksia kuin pystyin (=mihin rahkeet riittivät), en millään saanut maksettua itselleni säännöllistä palkkaa. Ja jokainen seuraava kuukausi oli hämärän peitossa, saanko riittävästi töitä, pystynkö maksamaan kulut saatika palkkaa itselleni.

 

Joten onneksi lopetin sen ja löysin uuden elämän yrittäjänä.

 

Miten kaikki on siis muuttunut..?

 

1. Aiemmin päivän tunnit eivät riittäneet, nyt tulos ei ole tunneista kiinni

Kun toimin konsulttina, tein miten paljon töitä hyvänsä, se ei koskaan riittänyt. En saanut päivittäin tehtyä riittävästi laskutettavia tunteja. Mietin, että ehkä, jos ei olisi lapsia, voisi tehdä kaksitoistatuntisia päiviä… mutta kuka sellaista elämää haluaa? Oikeastaan on vain hyvä, että lapset pakottavat työpäivistä kohtuupituisia.

 

Nyt, kun tuloni tulevat verkkokurssin myynnistä, en ole riippuvainen päivän tunneista. Verkkokurssi, jossa moni asia toimii automaattisesti, ei ole riippuvainen omista työtunneistani. Palvelun myynnissä tai tuottamisessa ei tule rajaa vastaan. Totta puhuen, verkkokurssin myynti on vapauttanut aikaani ja lähes nelinkertaistanut myyntini.

 

2. Epävarmuus toimeentulosta muuttui säännölliseen kuukausipalkkaan

Kun myin palveluitani, en koskaan saanut riittävästi palkkaa. Siis tarkoitan, että en edes minimipalkkaa. Uskon, että moni palveluja tarjoava yrittäjä voi samaistua tähän. Mistä tämä johtuu? Teemmekö töitä vain liian pienellä tuntihinnalla tai tarjoammeko liian vähän työstämme? Mutta jo lyhyet projektit itsessään luovat epävarmuutta yrittäjän elämään.

 

Tiedän, että moni palveluitaan myyvä yrittäjä joutuu miettimään joka kuukausi uudestaan ja uudestaan, mistä seuraava projekti tulee ja saako seuraavassa kuussa maksettua itselleen palkkaa.

 

Verkkokurssin avulla saan nyt kuukausittain turvallisen summan rahaa, jonka avulla voi itse nostaa yrityksestä säännöllistä palkkaa. Nyt minun ei enää tarvitse hermoilla, miten pärjään seuraavassa, sitä seuraavassa tai sitä seuraavassa kuussa.

 

3. Ennen oli monta “pomoa” ja nyt vain ihania kurssilaisia

Vaikka yrittäjänä on oman itsensä herra, niin totuus on se, että ei pomoista yrittäjänäkään pääse eroon. Vaikka rakastamme asiakkaitamme, niin asiakas on pomo. Ja yrittäjällä niitä on useampi kuin yksi. Jokainen yhtä tärkeä ja jokaisen toive meidän lakimme. Välillä voi käydä niin, että yhden päivän aikana yrittää miellyttää viittä eri pomoa, joiden projekteilla on toista toistaan kiireempi aikataulu.

 

Koskaan ei voi olla varma siitä, että projekteja tulee seuraavassakin kuussa. Pahimmassa tapauksessa asiakas saattaa kadota kokonaan, niin että häntä ei saa enää koskaan kiinni. Näinkin on käynyt useamman kuin kerran.

 

Nyt kiireen luon yksin minä itse. Enkä katoa mihinkään. Olen itse itseni asiakas, teen markkinointia ja sisältöä vain omalle yritykselleni. Vaikka kurssilaiset ovat asiakkaitani, niin he ovat unelmien asiakkaita: idearikkaita, innokkaita ja tuloksenhakuisia yrittäjiä. Asiakkainani on nyt sellaisia ihmisiä, joiden kanssa todella haluan tehdä töitä.

 

4. Nyt pääsen auttamaan monia yhdellä kertaa, ja vaikuttamaan tulokseen

Asiantuntijana minulla on vahva näkemys siitä, miten asiat pitäisi tehdä. Mutta asiakasprojektit eivät aina toteudu niin kuin itse olisi halunnut. Voi olla, että tuloksestakaan ei tule se, mitä siitä olisi voinut tulla. Kun palveluiden toimittajia on yhdessä projektissa useita, on omaa ääntä vielä vaikeampi saada kuuluviin, kuin palkallisena isossa yrityksessä. Ja tietysti oma aika on rajallinen, ja auttaa voi vain yhtä kerrallaan.

 

Välitän työstäni. Minulla on visioita. Se, että niitä ei pääse toteuttamaan, on turhauttavaa. Mutta nyt asiat ovat toisin.

 

Minulle on tärkeää, että asiat tehdään pohjamutia myöten kunnolla. Koska verkkokurssilla pääsen kertomaan asiani suoraan yrittäjille, jotka voivat muokata yrityksen toimintaa strategiaa myöten, pääsen vaikuttamaan parhaiten. Samalla pääsen auttamaan entistä useampaa yrittäjää kerralla. Pystyn kurssillani vaikuttamaan asioihin niin, että asiakkaani saa aikaan tulosta.

 

5. Täydestä kalenterista ja ajan hukkaamisesta oman ajan hallintaan

Kun tarjosin palveluitani copywriterina ja digistrategina, kalenterini oli jatkuvasti täynnä. Heh, kuulostaa ehkä hyvältä, mutta totuus on se, että moni tapaamisista ei ollut laskutettavia. Joten vaikka käytin aikaani, en saanut siitä taloudellista tulosta. Oli verkostoitumista, esiintymistä ja myyntitapaamisia. Matkustamiseen kulunutta aikaa ei saanut takaisin, ei ajassa eikä rahassa.

 

Verkkokurssia rakentaessa ja markkinoidessa ei juosta tapaamisissa. Nyt istun yksin rauhassa ja keskittyneenä tietokoneellani ja olen yhteydessä ihmisiin verkossa, mutta en käytä aikaani matkustamiseen tai tapaamisten kärkkymiseen. Kalenteri on täysin omassa hallinnassani.

 

6. Yrittäjän vapaudesta varsinaiseen online-yrittäjän vapauteen

Yrittäjänä vapaus on minulle tärkeää. En ikinä voisi palata toimistoon kellokortin vangiksi, pyytämään esimieheltä lupaa asioiden hoitamiseen ja vapaapäiviin. Vaikka yrittäjänä on vapaus liikkua virka-aikaan kuten haluaa, niin jos on sitoutunut asiakastapaamisiin tai toimipisteeseen, en voisi noin vain lähteä matkoille useaksi kuukaudeksi.

 

Nyt teen töitä verkossa. On siis ihan sama istunko Helsingissä vai Kiinassa. Kun verkko toimii, voin tehdä töitä kummassakin ihan yhtä lailla. Tiedän, että tästäkin on tulossa jo klisee, mutta sitä ei voi tietää, ennen kuin sen on kokenut. Mitä jos asuisitkin jossain halvemmassa maassa, paremmassa ilmastossa, vaikka osan vuodesta? Tämä vapaus on minun unelmieni elämää.

 

7. Jatkuvasta epävarmuudesta rajattomaan kasvuun ja huippufiiliksiin

Sanonpa suoraan: olin aina surkea myynnissä. En osannut hehkuttaa osaamistani ja myydä omia palveluitani. Tunsin aina myyntitilanteissa oloni epävarmaksi ja hankalaksi. Kun raha on tiukassa, näkyy epätoivo myynnissä. Ja silloin ei mene hyvin. Mutta kun liikevaihto kasvaa, nousee myös varmuus.

 

Nyt tiedän, että koska olen löytänyt keinon tehdä bisnestä verkossa, niin voin tehdä sen uudestaan. Voin tehdä sen suuremmin ja entistä paremmin. Verkkobisneksessä mahdollisuudet kasvattaa bisnestä ovat rajattomat. Koska tiedän nyt, että bisnekseni on kasvamassa, olen tehnyt päätöksiä, jotka vapauttavat entistä enemmän aikaani ja tuovat entistä enemmän myyntiä. Ja koska palkinto on valtava, niin innostus on katossa!

 

Ja koska haluan kertoa vielä tarkemmin, miten tämän tein, rakennan parhaillaan kurssia verkkokurssin rakentamisesta ja myymisestä. Joten pysy “linjoilla”!

 

Haluaisitko muuten rakentaa oman verkkokurssin? Tai ei vain rakentaa, vaan tienata ja menestyä sillä..? Silloin sinun on hyvä tietää, mikä ratkaisee onnistumisen digibisneksessä. Tilaa tästä 3-osainen minikurssi (ilmaiseksi), jossa kerron sen >>

 

Jaa tästä, kiitos!
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

Mitä ajattelet?

kommentti