023 Miten saat lisää näkyvyyttä somessa?

posted in: Bisneskoulu | 0
Jaa tästä, kiitos!
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

 

Tänään puhutaan sosiaalisesta mediasta. Miten saat mahdollisimman paljon näkyvyyttä julkaisuillasi, ilmaiseksi? Miksi julkaisuista tykätään, mitä jaetaan, mihin kommentoidaan? Reaktiot ja kommentithan ovat ne, jotka nostavat näkyvyyttäsi somessa. Algoritmit eri kanavissa on rakennettu niin, että mitä vähemmän saat kommentteja ja reaktioita, sitä vähemmän saat ilmaista näkyvyyttä.

 

Kuuntele jakso tästä:

 


Lataa jakso tästä

 

Jos et halua kuunnella jaksoa, lue siitä (lyhennetty versio) tästä.

 

No miten saat siis näkyvyyttä julkaisuillesi? Tämä kysymys on varmasti monella yrittäjällä mielessä.

Puhun siitä tässä jaksossa, mutta mietitään ensin sitä, mitä sosiaalisessa mediassa oikeasti tapahtuu. Mitä siellä pitäisi yrittäjänä pyrkiä tekemään?

Sosiaalisessa mediassa on kyse yhteyden rakentamisesta, siitä että luot yhteyttä ja rakennat suhdetta yleisöösi somessa.

Kyse ei ole tiedottamisesta eikä mainostamisesta, vaikka toki niitäkin pitää tehdä, mutta sosiaalisessa mediassa niillekin pitää valita oma sävynsä.

No jos yhteyden rakentaminen ja suhteen rakentaminen kuulostavat sun mielestä markkinointijargonilta, jota hoetaan joka somekoulutuksessa, niin avaan sen tosi yksinkertaiseksi nyt.

Eli ajattele, kun tapaat uuden ihmisen kasvokkain. Vaikka jossain alasi messuilla. Mitä teet ensin? Miten luot häneen yhteyden? Et varmaan ala puhua suoralta kädeltä palveluistasi tai esittelemään yritystäsi. Vaan ihan aluksi esittelet itsesi. Kuka olet? Millä fiiliksellä tänään? Mitä ajattelet just nyt tästä tilanteesta? Mitä teit ennen kuin tulit tähän? Mitä jännittävää koit ennen sitä, eilen, viime viikolla? Ja mistä oikeastaan tulet? Mikä on tarinasi?

Siis small talkia.

Eli kun luot yhteyttä yleisöösi ihan alkuun on tärkeintä, että teet itseäsi tutuksi. Ja sitten rakennat suhdetta eteenpäin kertomalla enemmän itsestäsi. Mitä teet ja miksi teet sitä mitä teet?

Miksi tämä on siis tärkeää?

Sosiaalinen media pursuaa sisältöä, ihmisten keskittymiskyky putoaa ihan koko ajan. Mainoskielteisyys ja jopa sisältökielteisyys kasvaa koko ajan. Mutta tarinat kiinnostavat aina. Ihmiset kiinnostavat aina.

No alusta jäi nyt perusasiat löpisemättä mutta pointtihan somessa ilmaisen näkyvyyden kanssa on se, että saat reaktioita, jotka kasvattavat näkyvyyttäsi. Reaktioitakin, eli tykkäyksiä tai sydämiä tai muita emojeja parempia ovat kommentit. Kommentit nostavat näkyvyyttäsi jokaisessa somekanavassa.

Tällä hetkellä paljon käytettyjä kanavia ovat instagram, facebook ja linkedin. Näistä oman kokemukseni mukaan ehkä eniten keskittymiskykyä löytyy linkedinistä. Siellä myös keskustelut ovat aktiivisia ja asiallisia. Lisäksi tällä hetkellä kommenttien kautta on mahdollista saada todella paljon enemmän ilmaista näkyvyyttä, kuin muissa somekanavisssa.

Tiedät varmasti jo, että sosiaalisessa mediassa on mahdollista saada paljon ilmaista näkyvyyttä, kun onnistuu postaamaan aiheesta, joka kiinnostaa, johon kommentoidaan ja jota jaetaan. Usein niihin liittyy jokin vahva mielipide. Tai vahvoja tunteita.

Käytännössä siis, mitä rohkeampi olet, sen paremmin saat näkyvyyttä. Mitä rohkeammin siis uskallat puhua tunteita kuohuttavista asioista, tulla itse aidosti omana itsenäsi esiin, kertoa vahvoja mielipiteitäsi, ottaa voimakkaasti kantaa asioihin, sen enemmän näkyvyyttä saat.

Tässä kohtaa ehkä isoin rohkeusaskel on se, mitä ihmiset musta sitten ajattelevat, mitä jos joku alkaa kiusata, tulee vihaviestejä. Nämä ovat tärkeitä ja isoja kysymyksiä, joihin sun pitää vastata itsellesi. Ennen kuin lähdet ottamaan vahvasti kantaa asioihin.

Mutta se mistä puhun paljon ja mikä erityisesti nyt somessa on tärkeintä, on aitous. Aitous näkyy kuvissa ja videoissa, kuuluu tekstissä. Vaikkeivät ihmiset sitä tiedostaisi, niin se näkyy reaktioissa.

Se, miten saisit ilmaista näkyvyyttä somessa liittyy siihen, miksi ihmiset on somessa mukana. Sosiaalisessa mediassahan ei olla siksi että nähtäisiin mainoksia. Ne on se välttämätön paha, jota joudutaan sietämään. Jotta voidaan käyttää somekanavia ilmaiseksi.

Sosiaalisessa mediassa halutaan nähdä ystävien kuulumisia, saada viihdytystä, päivän naurut, päivän itkut ja inspiraatiota, lohdutusta, tsemppiä, vinkkejä, neuvoja, tietoa.

No miten sitten pystyisit tuottamaan sisältöä, joka tyydyttäisi näitä kohderyhmäsi tarpeita?

Ethän itse kuitenkaan ole somessa viihdyttääksesi ihmisiä, vaan markkinoimassa palveluitasi.

Joskus voi tuntua aika pitkältä tämä ero sun tavoitteiden yrittäjänä ja kohderyhmän tavoitteiden sosiaalisina ihmisinä välillä. Ja voi olla vaikea kaiken vakavan ja ehkä kiireisen yrittäjyyden keskellä keksiä viihdyttäviä julkaisuja, etenkin jos itse on kovin asialinjalla, mitä nyt asiantuntijat helposti ovat.

No helpottava uutinen on se, että sun ei tarvitse ryhtyä koomikoksi, jotta voit viihdyttää yleisöäsi. Mutta en aio sanoa etteikö sun tarvitsisi viihdyttää ollenkaan. Koen, että se on yksi tärkeä tehtäväsi, jos haluat saada ilmaista näkyvyyttä somessa.

Mutta viihdyttämistä voi olla monessa eri sävyssä. Kuten aiemmin sanoin, tarinat viihdyttävät aina. Ja tarinoihin liittyy aina tunteita, erilaisia tunteita. Naurun ei aina tarvitse olla se reaktio, jota haet yleisöstäsi.

Joten tästäkään ei tarvitse tehdä vaikeampaa asiaa, kuin mitä se on. Kun kerrot tarinoita itsestäsi, ajatuksistasi, kokemuksistasi, luot viihdyttävää sisältöä.

Tärkeintä tarinoissa on se, että ne tulevat suoraan sydämestä, aitoina, ehkä rosoisina.

Joten se miten kerrot tarinan, silläkin on merkitystä. Jos se on liian siloiteltu, se ei kiinnosta. Ota siis rento ote, ole avoin ja rehellinen.

Sosiaalisessa mediassa ilmaisen näkyvyyden saaminen vaatii siis hieman rohkeutta. Että uskaltaa ottaa kantaa myös kiistanalaisiin asioihin. Ne jakavat yleisöä, mutta mieti, miten tärkeää se sinulle on, että asiakkaasi elävät samassa arvomaailmassa kuin sinä itse.

Itse uskon vahvasti, että tulevaisuudessa yhä enemmän on merkitystä sillä, mikä on yrityksen arvomaailma. Sehän ei ole lista arvoista kotisivuilla, vaan ne asiat, jotka tulevat esiin tarinoissa, ajatuksissa, valinnoissa ja siinä minkä puolesta seisot.

Ja ne yritykset, joiden arvot näkyvät selkeästi kannanotoissa, saavat eniten näkyvyyttä myös sosiaalisessa mediassa.

Mutta kuten puhuin tuossa aiemmin, tärkeintä on se, että valitset oman kohderyhmäsi. Ketä puhuttelet somessa? Sä et voi puhutella kaikkia yhtä aikaa. Ja kun menet sellaiselle riittävän konkreettiselle tasolle, sinne kohderyhmän arkeen, niin puhuttelet entistä paremmin just sitä sun omaa parasta potentiaalista asiakasta.

Kuka se paras potentiaalinen asiakas sitten on? No se on aika usein sun itsesi kaltaiset ihmiset. Sellaiset ihmiset, jotka kokevat sussa olevan jotain tuttua, jotain mihin he voivat itse samaistua.

Eli kun sä tuot oman persoonasi esiin, puhut suoraan, rehellisesti, aidosti mitä ajattelet, niin se paras yleisö resonoi sen kanssa. Ja reagoi.

Mitä suorasukaisempi olet, sen parempia julkaisuja saat aikaan. Ja sen enemmän näkyvyyttä saat. Mitä vähemmän pelkäät, mitä sinusta ajatellaan tai loukkaatko mahdollisesti jotain julkaisullasi, sen helpommin saat tehtyä rohkeita, aitoja tarinoita.

Ja nyt siis haluan tarkentaa vielä sitä, mitä aitoudella tarkoitan, ja erityisesti tuolla loukkaatko jotain. Joskus tekisi mieli sanoa, että ole somessa aito oma itsesi, paitsi jos olet kusipää. Heh, mitä teistä kukaan ei tietenkään ole. Pidän sitä itsestäänselvyytenä. Tämä on nyt ensimmäinen kerta, kun tarkennan asiaa. Ole siis aito ja ota kantaa, kunhan et harjoita suvaitsemattomuutta tai sorra mitään ihmisryhmää.

Mun pointti siinä että pelkää että loukkaa jotain, liittyy mielipiteisiin asiantuntijana. Esimerkiksi jos sä joudut pidättelemään sun aitoa näkemystä jostain asiasta. Sanotaan nyt vaikka jos olisit ravintovalmentaja, mutta sun näkemys poikkeaa vaikka ravintoympyrästä. Onko sulla asiakkaita, jotka järkyttyisivät siitä? Tai jos psykologina uskot, että energiatyö on tärkeä osa paranemisprosessia, mutta pelkäät mitä kollegat siitä sanovat. Näissä kannattaa miettiä, mikä on se sun sydämen ääni.

Joskus yrittäjinä me saatetaan pitää asiakkaista liian lujasti kiinni. Yritetään miellyttää jokaista. Ei uskalleta sanoa suoraan. Kertoa oikeita vahvoja mielipiteitä.  Tai tuoda omia arvoja esiin. Nousta esiin sen puolesta, mihin uskotaan. Koska joku voisi siitä vaikka suuttua.

Ja tämä voi rajoittaa itseä edistymästä.

Jos vaikka haluaisi keskittyä enemmän johonkin tiettyyn osaamisalueeseen. Löytää sen oman fokuksen!

Mieti, onko sulla joku asia mistä haluaisit puhua enemmän? Henkinen vaikka, hörhöilyltä tuntuva..?Tai joku muiden mielipiteistä poikkeava näkemys..?

Uskallatko siis puhua yrityksessäsi omaa totuuttasi? Sanoa sen, mitä oikeasti ajattelet? Tai keskittyä siihen, mille oikeasti sydämesi palaa?

Mutta oikeasti se toimiikin meitä vastaan. Ja sitä, että voisi oikeasti saada bisneksen lentoon. Jos siis joudut pidättelemään itseäsi, mykistämään itsesi.

Jumitut tekemisessä, uuvut, kurkkuun tulee kuristava tunne, ääni ei toimi, väsyttää, vatsaan sattuu… vaikutukset ovat sekä henkisiä että fyysisiä!

Siitä, jos et voi sanoa mitä ajattelet, mitä OIKEASTI ajattelet, tulee stressin oireita.

Ja silloin et pääse eteenpäin.

Jos siis tuntuu siltä että bisnes jumittaa paikoillaan, mieti, onko jotain, mitä pidättelet?

Mikä on pahinta mitä voisi tapahtua? Toki siitä voi muutama asiakas kaikota, mutta haittaako se? Mitä jos he olivatkin sinulle vääriä ihmisiä?

No nyt vedän vähän yhteen. Tässä jaksossa olen siis puhunut siitä, miten saat ilmaista näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa.

Alussa puhuin yhteyden rakentamisen tärkeydestä. Ja suhteen rakentamisesta. Eli että yleisö tietää, kuka julkaisujen takana on.

Sitten puhuin siitä, miten tärkeää on, että istut sinne kohderyhmäsi uutisvirtaan. Ettei julkaisusi ole vain ohiscrollattava mainos, vaan että se saa saman huomion, kuin ystävien julkaisut.

Se, että herätät tunteita, on oleellisen tärkeää. Jos julkaisusi ei herätä minkäänlaisia tunteita, se ohitetaan helposti.

Ja sitten se aitous. Se että tulet esiin aitona omana itsenäsi, kerrot tarinoita itsestäsi, se on tärkeää. Kuvittele vaikka julkaisujasi jatkotarinana, jota seuraajasi seuraa. Mitä sinulle tapahtuu seuraavaksi? Mitä pelkoja sinulla on ja miten voitit ne? Mitä merkittävää sinulle tapahtui tänään? Mitä 10 vuotta sitten?

No somesta voisi puhua hirveän paljon kauemminkin, erityisesti siitä, mitä siellä on tarkoitus yrittäjänä tehdä. Olen itse jakanut somestrategiassa sisältötyypit 7 osaan. Mitä sisältöä sosiaalisessa mediassa siis tulisi olla?

7 sisältötyyppiä somejulkaisuissa (kerron näistä enemmän podcast-jaksossa)

1. Kerro itsestäsi

2. Tee osaamisesi näkyväksi

3. Keskustele

4. Inspiroi

5. Palvelusi mitä ne ovat

6. Ohjaa sivustollesi

7. Kasvata yleisöäsi

Puhun näistä enemmän sekä podcast-jaksossa kuin Youtube-videossa “7 keinoa brändätä sosiaalisessa mediassa”, jonka julkaisin viime maaliskuussa. Tuossa videossa puhun siis enemmän näistä eri somemarkkinoinnin sisältötyypeistä.

Kiitos että luit jakson (jakso ei ole täysin yksi yhteen tekstin kanssa) suosittelen myös kuuntelemaan sen 🙂

Jaa tästä, kiitos!
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

Mitä ajattelet?

kommentti