Lisää tekstitys videoon ja tavoita yleisösi Facebookissa

posted in: Bisneskoulu | 0
Jaa tästä, kiitos!
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

 

Moni yrittäjä suunnittelee tekevänsä tulevaisuudessa videoita sosiaaliseen mediaan. Ja mikäpä sen parempi keino brändätä itseään. Videoissa voi nopeasti ja helposti tehdä itseään tutuksi kohdeyleisölleen. Kunhan ottaa riittävän rennosti ja uskaltautuu kameran eteen!

 

Jos kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, video kertoo vielä enemmän. Näin siis erityisesti, jos kirjoittaminen ei ole sinun juttusi, voit luoda yhteyttä yleisöösi videoiden avulla.

 

Mutta yksi erityispiirre videoissa on. Erityisesti Facebookissa, jossa video lähtee pyörimään itsekseen. Moni uutisvirtaa selatessaan EI klikkaa videosta ääniä päälle. Näin, jos sinulla ei ole videossa tekstitystä, et saa kontaktia katsojaan.

 

Ja koska tämä on mielestäni tärkeää, päätin tällä kertaa tehdä selkeät ohjeet siihen, mikä on helppo keino saada tekstitys videoon.

 

Tekstityksen lisääminen ei ole niin vaikeaa kuin miltä se näyttää. Se on kieltämättä tarkkaa hommaa, sillä tekstitiedostossa, jonka lataat Facebookiin videosi kanssa, on tarkat määritykset, minkälainen tiedoston ja sen nimen täytyy olla. Seuraa ohjeita siis pilkuntarkasti!

 

Edit huhtikuu 2018: voit nyt tehdä tekstit videoihin suoraan Facebookissa videota julkaistessasi. Silti tämäkin keino toimii yhä. Ja omasta mielestäni paremmin.

 

(Voit katsoa ohjeet videosta tai lukea alta.)

 

Lisää tekstitys Facebook-videoon näin.

 

 

1. Kuvaa video ja editoi se halutessasi esim. iMoviessa. Lataa videosi Youtubeen ja siirry “editoimaan” sitä.


2. Siirry kohtaan “Subtitles” tai “Tekstitykset” oikeassa navigaation reunassa.

 


3. Klikkaa “Lisää uusia tekstityksiä” (tai “Add new subtitles”) ja sen jälkeen “Create new Subtitles or CC”

4. Kirjoita tekstit tekstikenttiin oikeille kohdille muokkausohjelman mukaan. Tarkista että tekstit ovat oikeilla kohdilla.

5. TALLENNA, älä unohda tätä! Jos lataat tiedoston koneellesi ennen tallentamista, lataaminen Facebookiin epäonnistuu.

6. Lataa tekstien .srt-tiedosto koneellesi ja nimeä se samalla nimellä kuin videosi ja lisää päätteet “.fi_FI.srt” eli esimerkiksi “videosinimi.fi_FI.srt“. Facebook vaatii että tekstityksen tiedosto on tässä muodossa eikä suostu sitä ilman näitä loppuliitteitä lataamaan.

7. Sitten siirryt Facebook-sivullesi. Lataa julkaisuna video ja samalla tekstityksen .srt-tiedosto Facebookiin (katso videolta miten).

tekstitys videoon

 

8. Kun video on latautunut, kirjoita kuvausteksti ja otsikko, ja klikkaa “Julkaise”. Tadaa! Videossasi on teksti. Hyvä sinä!

 

Muutama erityispiirre tekstityksessä on, joka on tehty näin. Ensinnäkin tekstitys ei näy, jos videossa on äänet päällä. Toiseksi, tekstit eivät välttämättä näy mobiililaitteessa. Se on harmillista ja Facebook toivottavasti korjaa asian pian. Tai sitten tekevät niin, että mobiilissa äänet tulevat automaattisesti videoissa päälle.

 

 

Jos haluat, että tekstit näkyvät AINA videoissa, olivat äänet päällä tai eivät, sinulla on muutama vaihtoehto:

  1. voit lisätä tekstit editointiohjelmassasi, esimerkiksi iMoviessa, jos sinulla on mac-tietokone.
  2. voit tehdä tekstit kuvina esimerkiksi canva.comissa, josta voit ladata ne kuvina videosi “päälle”

Näissä tapauksissa et tarvitse srt-tiedostoa lainkaan, mutta tekstityksen laatiminen on hieman isompi urakka. YouTuben kautta tekstitys videoon syntyy helposti ja nopeasti.

 

On todella monia eri keinoja tehdä videoita Facebookiin, toivottavasti innostut itsekin videoimisesta. Voit siis tehdä live-videon, jakaa Youtube-videon (jota en suosittele sillä Facebook ei suosi Youtube-videoita), luoda diaesityksen tai käyttää muita keinoja tehdä videoita. Kuten alussa sanoin, videot ovat aivan huikean hyvä keino tehdä itseään tutuksi ja saada viestiään esiin verkossa. Kun uskaltaudut kameran eteen, yleisösi eteen, niin yleisösikin uskaltautuu olemaan sinuun yhteydessä.

 

Jos haluat vinkkejä, innostusta ja inspiraatiota Facebook-julkaisemiseen ja markkinointiin Facebookissa, tilaa Facebook-markkinoinnin kurssi ilmaiseksi itsellesi nyt >>

Jaa tästä, kiitos!
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

Mitä ajattelet?

kommentti