Miten löydät aikaa yrityksesi kehittämiseen?

posted in: Bisneskoulu | 0
Jaa tästä, kiitos!
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

 

Olen huomannut, että monella yrittäjällä työaika menee tulipalojen sammutteluun tai supertyöllistävien asiakkaiden palveluun. Kun kiireiset asiat valtaavat kalenterin, tuikitärkeälle oman yrityksen kehitystyölle ei riitä aikaa.

 

Näin siis, vaikka uuden oppiminen ja soveltaminen yritystoimintaan voisikin olla ratkaisu aikapulaan. Toiminnan uudistamista, kasvattamista, markkinatutkimusta ja uusien palveluiden lanseerausta ei ehditä kunnolla tekemään. Olenkin ajatellut, että ajan puute onkin monelle yrittäjälle aikamoinen kasvun este!

 

Ja olen tästä huolissani. Siksi päätin pureutua asiaan.

 

Uskon, että asialle on jotain tehtävissä. Sillä aika, tai se miten sitä käytämme, on omissa käsissämme. Yrittäjinä voimme itse muokata elämämme sellaiseksi kuin haluamme.

 

Tiedän itse paremmin kuin hyvin ajan rajoitteet. Pienten lasten äitinä en voi tehdä ympäripyöreää päivää töitä, vaan lapset vaativat päivästä leijonanosan. Työpäiväni on usein noin 5-6 tunnin pituinen. Nyt kesällä vähemmän.

 

Mutta koska uuden kehittäminen ja itseni kehittäminen on itselleni todella tärkeää, olen etsinyt keinoja siihen, miten löydän sille aikaa. Ja miten saisin enemmän aikaan vähemmässä ajassa.

 

Tässä kuusi keinoa, joilla itse olen löytänyt aikaa yrityksen kehittämiseen. Ajanpuutteesta huolimatta.

1. Digitalisoi palveluitasi edes osittain!

 

Palvelupakettini ovat digitaalisia, enkä siis myy tuntejani. Näin päiväni joustavat joka suuntaan, ja voin tehdä töitä milloin vain. Aikani ei kulu asiakastapaamisissa, palavereissa istumiseen. Ja koska en myy tuntejani, ovat kaikki työtuntini käytössä kehitystyöhön tai asiakaspalveluun, kurssilaisteni auttamiseen. Jotka ovatkin niitä asioita, joissa olen parhaimmillani. Ja joita rakastan.

 

Uskon, että jokainen palveluitaan markkinoiva yrittäjä voisikin edes osittain digitalisoida palveluitaan. Vaikka tarjoaisit hyvinvointipalveluita, niin sinulla on osaamista, tietoa, jota voit paketoida koulutuspalveluksi verkkoon.

 

Luomalla digitaalisia palveluita voit vähentää palveluiden tuottamiseen käyttämääsi aikaa ja vapauttaa sitä yrityksesi kehittämiseen.

 

2. Automatisoi myyntiä ja markkinointia!

 

Käytätkö paljon aikaa myyntityöhön? Uusien kontaktien löytämiseen ja palaverien buukkaamiseen? Kylmään kontaktointiin (eli sellaisten ihmisten tavoitteluun, jotka eivät tunne sinua)?

 

Oletko käyttänyt hyväksesi sosiaalisen median tuoman mahdollisuuden verkostoitua diginä, ei välttämättä aina livenä?

 

Ja oletko huomioinut mahdollisuuden kontaktien lämmittelyyn verkossa?

 

Entä jos veisit tämän vielä pidemmälle, ja tekisit myynnin alkutyön kokonaan verkossa? Tai jopa koko myyntiprosessin automatisoinnin?

 

Verkko antaa jokaiselle yrittäjälle tilaisuuden automatisoida myyntiään. Vaikka palvelut eivät siis olisi digitaalisia. Markkinoinnin automatisointi vapauttaa käsiä myyntityöstä. Näin itse olen vapauttanut omat käteni. Myyntiputken rakentaminen verkkoon tarkoittaa sitä, että luot sisältökokonaisuuden, jossa ohjaat potentiaalisen asiakkaan luontevasti kohti ostamista brändäämällä itsesi ja osaamisesi.
Näistä linkeistä löydät halutessasi lisää tietoa aiheesta:

 

Haluatko passiivista tuloa verkosta mutta jokin estää sinua? >>

Miten yleisön kasvattaminen edistää bisnestäsi? >>

Palveluiden myynti, miten se tehdään verkossa? >>

 

3. Keskity! Aseta yksi tavoite!

 

Jotta saisit jotain aikaan, et voi tehdä montaa asiaa yhtä aikaa. Valitse siis tavoitteesi. Moni yrittäjä rönsyilee moneen eri suuntaan, tarjoaa monenlaisia palveluita monenlaisille kohderyhmille. Vaikka onkin yrittäjän vapaus tehdä niin, se ei ole tehokasta.

 

Lempisanontani onkin se, että jos ajat takaa kahta kania, et saa kiinni niistä kumpaakaan.

 

Vaikka nyt päättäisit tavoitteeksesi vain yhden asian, ei se tarkoita, ettetkö voisi myöhemmin ottaa käsittelyyn toisen. Mutta jos haluat tuloksia nopeasti, lyhyessä ajassa, valitse vain yksi tavoite.

 

Kirjaa tavoite itsellesi ylös seinätauluksi. Äläkä tee mitään, mitä ei vie sinua sitä kohti.

 

4. Rauhoita työtilasi!

 

Kymmenen vuotta olen tehnyt yrittäjänä töitä kotona tai irtolaisena kahviloissa. Laput silmillä kulkenut lasten lelujen ja sotkujen yli keskittyen töihin… Ja vaikka ajattelin, että pystyn siihen, niin enää en voi kieltää, etteikö se olisi häirinnyt. Onhan täysin eri asia tehdä töitä tyhjässä tilassa. Se antaa lisää tilaa luovuudelle ja auttaa keskittymään siihen, mikä juuri silloin on tärkeintä.

 

Työtilalla on siis merkitystä tehokkuuteen. Sen huomasin itse juuri uudella toimistollani jo ensimmäisen päivän jälkeen. Sen lisäksi että toimistolla ei ole häiriötekijöitä, voin toimistolle saapuessani istua alas ja aloittaa työt. Ilman että joudun ensin keräämään pikkulegoja tuoliltani ja lasten piirrutuksia pöydältäni. Lisäksi päivän päätteeksi en joudu keräämään kuvauskalustoa tai papereitani pois, vaan voin jättää ne siihen odottamaan seuraavaa työpäivää.

 

Niin huippua. 😀 (Kyllä, tämä on ihan uusi juttu. Bisneskoulu sijaitsee nyt Vilhovuorenkadulla Helsingissä!)

 

Mieti siis, minkälaisessa ympäristössä teet töitä. Pystytkö keskittymään vai pompahtaako katseesi jatkuvasti pois työstä, ajatuksesi muualle kuin tavoitteeseesi?

 

5. Delegoi rutiinit!

 

Entä ne tulipalot? Meneekö oma aikasi niiden sammutteluun?

 

Jotta voisit keskittyä yrityksen kehittämiseen, hanki assistentti. Älä siis palkkaa, vaan osta palveluna. Assistenttipalveluita tarjoavia yrityksiä on monia. Voit siis ostaa assistentin palvelua tuntityönä. Delegoi assistentille ihan kaikki, mikä tällä hetkellä ruuhkauttaa aikasi, ja mitä etänä voi verkon välityksellä hoitaa.

 

6. Huolehdi energiastasi!

 

No mitä on tehokas työnteko, jos siihen ei ole energiaa… mieti siis, miten pidät omaa energiaasi yllä. Jos energia on nollissa, et jaksa keskittyä, et puskea kohti tavoitteitasi tai edes miettiä, mitä seuraavaksi pitikään tehdä. Energiaan vaikuttaa moni asia. Mieti, mistä saat sitä lisää, ja mikä mahdollisesti imee sitä.

Poista energiasyöpöt elämästäsi ja keskity asioihin, joista saat energiaa. Energiasyöppöjä voivat olla niin hankalat ihmiset kuin epämotivoivat työtehtävät, ikävät asiakkaat tai omat huonot tavat. Energiaa saat siitä, kun voit toimia omien arvojesi mukaan, työskennellä ihanneasiakkaidesi kanssa ja auttaa toisia. Energiaa saat siitä, että järjestät itsellesi rauhallisen työtilan ja taukoja päivääsi.

 

Pidä siis itsestäsi huolta. Keskity. Raivaa tilaa tulevaisuudellesi. Ja unelmillesi.

 

Lue myös:

Miten bloggaat kirjoittamatta itse riviäkään >>

Ajanhallinta verkossa – digimarkkinoijan 5 aikalisää >>

Jaa tästä, kiitos!
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

Mitä ajattelet?

kommentti