sisältöä blogiin

10 nopeaa tapaa ideoida sisältöä blogiin

posted in: Bisneskoulu | 0
Jaa tästä, kiitos!
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

 

Tuijotat tyhjää blogisi muokkausnäkymää, eikä mieleen tule mitään kirjoitettavaa.

 

Päässä ei liiku mitään. Tai ehkä liian paljon.

 

Blogin alkuvaiheessa asiaa riittää. Mutta joskus tulee se hetki, kun uutta sanottavaa on vaikea keksiä. Olet ehkä väsynyt, ylityöllistetty tai muuten liian kiireinen pysähtymään. Ajattelemaan. Silloin täytyy löytää bloggaamiseen ammattimaisempi ote. On luotava systeemi, jonka avulla voi keksiä uutta sisältöä blogiin.

 

Sillä omasta asiantuntemuksesta on AINA jotain uutta ammennettavaa. Usko vain.

 

Kaipaat vain hieman inspiraatiota.

 

Tässä on 10 keinoa, joilla löydät sitä.

 

1. Lue puoli tuntia hyvää kirjaa

Lue jotain hyvää, hyvin kirjoitettua romaania puolen tunnin ajan. Kirja herättää aivosi ajattelemaan asioita. Lukeminen rentouttaa ja vähentää stressiä. Kun stressi vähenee, luovuus kasvaa. Laatutekstin lukeminen auttaa myös sinua kirjoittamaan paremmin.

 

2. Keskustele innostavan ihmisen kanssa

Mikään ei innosta enemmän, kuin oivaltava keskustelu jostain aiheesta, josta olet intohimoinen. Etsi oikeanlainen keskustelukumppani, sellainen, joka tuo energiaa eikä vie sitä.

 

3. Palaa oppikirjoihisi

Ota käteen pitkästä aikaa oman alasi oppikirja. Tai tietokirja. Oman alasi kirjallisuus herättää sinut ajattelemaan asioita, joissa olet ehkä eri mieltä, maailma on mielestäsi muuttunut tai sitten muistat asian, jota aina pidit tärkeänä. Kun olemme tehneet töitä alallamme vuosia, on vaikea ajatella enää niitä perusasioita, jotka meillä ovat jo selkärangassa. Ne voivat omasta mielestäsi olla liian yksinkertaisia asioita, mutta silti ne voisivat kiinnostaa kohderyhmääsi.

 

4. Listaa ideoitasi talteen

Ideoita tulee usein mieleen yllättävissä tilanteissa ja ne katoavat yhtä nopeasti. Itse olen monesti tuskaillut tämän asian kanssa. Muistan joskus töitä tehdessä, että sain aamulla jonkun mahtavan idean, mutta en kuollaksenikaan muista, mikä se oli! Onko mitään turhauttavampaa! Kirjoita siis aina ideat ylös johonkin, pienetkin.

 

Kun saat idean blogiartikkelista, eli jokin pienikin viesti, jonka haluaisit saada kerrottua kohderyhmällesi, niin kirjoita se nopeasti muutamalla lauseella ylös. Älä kirjoita vain yhtä sanaa, vaan koko idea. Voi olla, että myöhemmin tuijotat tuota yhtä sanaa, etkä millään muista, miksi sen kirjoitit ylös. Puhun taas kokemuksesta…

 

5. Kun kirjoitat, kirjaa rönsyt ylös

Kun kirjoitat blogiartikkelia jostain aiheesta ja huomaat rönsyilleesi liikaa, poimi rönsyt sivuun seuraavien blogiartikkelien ideoiksi. Muista, että keskityt yhdessä blogiartikkelissa vain yhteen asiaan. Tekstissä pitäisi olla alusta loppuun selkeä punainen lanka. Käsittele yksi asia kerrallaan.

 

sisältöä blogiin6. Mitä asiakkaasi sinulta kysyvät?

Mieti asiakastapaamisiasi tai asiakkaiden kommentteja sosiaalisessa mediassa. Kysyikö joku sinulta jotain? Onko joku toistuva aihe, josta sinulta kysellään? Vastaa blogissasi kysymykseen!

 

7. Tutki sosiaalista mediaa

Etsi Twitteristä, Pinterestistä tai Googlesta, mitä joku toinen on aiheestasi kirjoittanut. Älä kopioi, mutta kerää ideoita ja inspiraatiota. Mitä itse näistä aiheista sanoisit? Tai voisitko viitata jonkun toisen kirjoitukseen tekstissäsi?

 

8. Tee sisältösuunnitelma

Tee blogistasi laajempi sisältösuunnitelma, jossa listaat kerralla runsaasti aiheita kirjoitettavaksi. Mieti blogin kokonaisuutta, palastele asiantuntemuksesi osa-alueita pieniin osiin. Ja yhä pienempiin. Ja pienempiin. Monesti, kun tiedämme asiastamme liikaa, yritämme kertoa kaiken kerralla. Silloin tekstistä tulee vaikeasti ymmärrettävä sellaiselle, joka ei ole sinun tasollasi. Pilko siis osaamisesi mahdollisimman pieniin, konkreettisiin palasiin.

 

9. Pidä Sisältöä blogiin -ideapalaveri

Pidä kerralla kunnon ideapalaveri, jossa ideoit seuraavan puolen vuoden artikkelit. Kutsu mukaan yhteistyökumppaneitasi, asiakkaitasi tai sellaisia, jotka tietävät jotain alastasi. Hanki erilaisia näkökulmia. Joskus parhaat ideat keksii se, joka ei tiedä asiasta paljon.

 

10. Ota rennosti

Yleensä ideat tulevat parhaiten kesken naurunremakan, juuri ennen kuin nukahdat, lomalla, metsäretkellä… Kun rentoudut, vapautuu aivoissasi tilaa. Tee siis jotain rentouttavaa. Käy lenkillä, joogaa tai ota vaikka nokoset!

 

Älä siis luovuta blogisi kanssa, vaikka joskus tuntuisi siltä, että et keksi kirjoitettavaa. Blogi on paras keino markkinoida osaamistaan verkossa, ja sillä on monia vaikutuksia siihen, miten paljon saat myytyä ja mitä tilaisuuksia eteesi tulee tulevaisuudessa. Bloggaamisessa, kuten yrittämisessä, pitää olla sitkeä ja pitkäjänteinen. Työ palkitaan varmasti jossain vaiheessa!

 

Lue myös:

3 keinoa löytää aihe yritysblogille >>

Brändää itseäsi verkkosisällöillä – 7 eri vaihtoehtoa >>

Jaa tästä, kiitos!
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

Mitä ajattelet?

kommentti