verkkokurssin tekeminen wordpressilla

Verkkokurssin tekeminen WordPressilla – miten ja miksi?

Jaa tästä, kiitos!
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

 

Monella verkkokurssin tekeminen tyssää alkuunsa kysymykseen: mille alustalle kurssi pitäisi rakentaa? Minkälainen tekninen ratkaisu kurssin rakentamisessa ja myynnissä pitäisi olla ja pitäisikö ehkä palkata sivuston rakentamiseen ammattilainen..?

 

Ja miten paljon rahaa verkkokurssin rakentaminen oikein vaatii?!

 

Ensimmäisen verkkokurssini tein “nollabudjetilla”. Koska osasin rakentaa WordPress-sivuja, WordPressin käyttö oli luontainen valinta myös verkkokurssin rakentamiseen.

 

Rakensin ensimmäisen verkkokurssini WordPress-kotisivuilleni ja suojasin kurssin sivut salasanalla. En stressannut sivujen tai videoiden suojauksesta. Ajattelin, että jos joku ovela onnistuukin hakkeroimaan kurssilleni tai löytää Youtubeen piilottamani videot, niin menköön se markkinoinnin piikkiin. Ja jos kurssiaineistoni olisi jonkun mielestä hakkeroinnin arvoista, olisin vain imarreltu.

 

Mutta vähitellen verkkokurssin tekeminen on muuttunut ammattimaisemmaksi. Nyt kurssini on suojattu, turvattu ja automatisoitu. Olen vapauttanut omaa aikaani ja kasvattanut budjettia.

 

On todella monia tapoja rakentaa verkkokurssi. On valmiita alustoja, yrityksiä, jotka tekevät kaiken puolestasi ja paljon erilaisia teemoja ja lisäosia. En ole kokeillut kaikkea, sillä olen jo löytänyt sen tavan tehdä kursseja, josta itse pidän.

 

Miksi sitten haluan rakentaa verkkokurssini WordPressilla?

 

Tärkeintä minulle on luova vapaus tehdä sivuista sellaiset kuin haluan. Vapaus muokata niitä miten vain, missä vaiheessa tahansa.

 

WordPressissa ei ole rajoituksia. Voin ottaa kurssille niin monta kurssilaista kuin haluan ja lisätä niin monta videota ja sivua kuin kurssi tarvitsee. Kurssi on kokonaan omassa hallinnassani.

 

Pidän siitä, että minulla on langat omissa käsissäni. En halua olla riippuvainen kenestäkään, tai mistään. Haluan pysyä kärryillä siitä, miten jokin asia tehdään. En halua viedä tekniikkaa niin pitkälle, että en enää tajua siitä mitään. Pidän siitä, että asiat ovat yksinkertaisia, selkeitä, ja että voin käsittää ne ja kehittää niitä. WordPress-kurssisivusto on lopulta aika yksinkertainen. Ja se riittää vallan hyvin. Tärkeintä on sisältö ja se, että myynnin ja kurssille kirjautumisen voi automatisoida toimimaan itsestään.

 

 

Olen joissain asioissa perfektionisti. Joissain taas en. Olen perfektionisti siinä, että haluan tuotteeni näyttävän omaltaan. Olen perfektionisti siinä, että asioiden täytyy toimia hyvin. Mutta en hifistele tekniikalla. En hyppää ensimmäisenä kokeilemaan uusia sovelluksia vaan käytän mieluiten niitä juttuja, mitkä toimivat.

 

Verkkokurssin tekeminen WordPressissa – miten itse sen teen?

 

1. Varaan kurssille oman domainin palvelusta, jossa WordPressin voi asentaa muutamalla klikkauksella. Otan samalla sivustolle SSL-salauksen.

 

2. Käytän kurssisivustolla WordPress-teemaa, jonka toiminnasta olen varma ja jota voin muokata niin kuin vain haluan.

 

3. Asennan tarvittavat lisäosat brändäykseen, kirjautumiseen ja myyntiprosessin automatisointiin. Automatisoin myös sähköpostit kurssille.

 

4. Lataan kurssin videot (teen kaiken kurssisisällön videoille) ulkopuoliseen pilvipalveluun ja upotan sieltä videot kurssisivustolle.

 

5. Kurssin etusivuksi laitan kampanjasivun, jossa kerään kirjautumisia, jolloin kurssisivusto on piilossa kampanjasivun “takana”.

 

Tässä viisi yksinkertaista askelta, joilla rakennan omat verkkokurssini.

 

Miksi sitten en ole kokeillut muita markkinoilla olevia kurssialustoja? Minulla ei yksinkertaisesti ole ollut siihen aikaa. Mielestäni se ei ole oleellista, mihin kurssi rakennetaan, vaan ETTÄ se rakennetaan. Pidän tärkeimpänä sitä, että saan näkyvyyttä verkossa, rakennan yleisöäni, teen myyntiä ja lopulta aikani riittää myös kurssilaisille.

 

 

Ja kun kerran oppii rakentamaan verkkokurssin WordPressille, sen voi tehdä toisen kerran, ja lopulta verkkokurssin tekeminen helpottuu niin, että kursseja voi tehdä helposti ja nopeasti niin monta kuin vain haluaa.

 

Jos haluat oppia rakentamaan verkkokursseja itse WordPressilla ja haluat siihen etumatkaa, tilaa täältä 8 vinkkiäni mitkä asiat ovat tärkeimpiä, kun suunnittelet kurssiasi?

 

Lue myös 5 vinkkiä, joiden avulla pääset alkuun verkkokurssin tekemisessä >>

 

Jaa tästä, kiitos!
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

Mitä ajattelet?

kommentti